Vinstresan

I omgångar har tre förväntansfulla skolkockar åkt på sin välförtjänta vinstresa i Europa. I SkolmatsGastro 2020 får vinnarna åka på en inspirerande matresa till Alicante i Spanien.

En gastronomisk upplevelse 

Förutom äran att bli utsedd till Sveriges främsta skolkock så får man följa med på en svårslagen inspirationsresa i Europa. Som vinnare av SkolmatsGastro får man följa med på en kulinarisk upplevelse av högsta klass med dagarna fullmatade med studiebesök, intressanta möten och aktiviteter som utbildar och inspirerar. Man får uppleva mat och delikatesser med alla sinnen i fantastiska miljöer och dra lärdom av andra kulturer, dess matkultur och tillagningssätt.  En upplevelse för livet!

År 2018 gick resan till Alicante, Spanien, där årets vinnarlag Nanna skolan fick smaka på den spanska kulturen, med ett schema fullt av studiebesök, matinspiration och goda måltider. 

Åren dessförinnan har resan haft sin utgångspunkt från den vackra staden Bern i Schweiz. Där har vinnarteamet bland annat fått ta del av hur matlagningen går till på ett av Europas största och modernaste storkök på sjukhuset Inselpital.

Under resan har teamen även fått ta del av guidade turer i Nestlés chokladfabrik i Broc och en guidning i ostysteriet i Emmental. Övriga stopp under resan har varit "ostbyn" Gruyére och vindalen i Vevey.

  • Finn Crisp
  • GoGreen
  • Axa
  • Kungsörnen
  • GOOH
  • Nordmills
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng