Kvalitet och säkerhet

Lantmännen Cerealia jobbar aktivt med livsmedelssäkerhet och produktkvalitet. Vi är mycket noggranna med att kvalitetssäkra våra produkter från råvara till färdig produkt. Lantmännen-garanten tar ansvar från jord till bord. Lantmännen Cerealia Foodservice är en del av Lantmännen. Våra produkter är speciellt framtagna för Restaurang- och storhushållsmarknaden.

För att säkerställa produkternas kvalitet i form av utseende, smak, lukt och konsistens använder vi oss av sensoriska bedömningar. Det innebär att vi kontinuerligt provsmakar och bedömer befintliga produkter samt utvärderar nya produkter. Produkter från Lantmännen Cerealia är GMO-fria (ej genmodifierade). Vi kräver att våra leverantörer garanterar GMO-fria råvaror och produkter. 

En mycket viktig del i produktsäkerheten är märkningen på förpackningarna. Vi följer Livsmedelsverkets föreskrifter om märkning och presentation av livsmedel. Märkningen ska vara tydlig och lätt att förstå samt upplysa om bl.a. produktnamn, ingredienser, näringsvärden, vikt, bäst före dag och tillagning. 

Sammansättningen av ingredienser i produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil eller skrivet med stora bokstäver i förpackningens innehållsförteckning.

Ekologiskt och KRAV-märkt         

      KRAV

Vi har ekologiska och även KRAV-märkta produkter i vårt sortiment. Vill du läsa mer om vad som gäller för ekologiska produkter - läs mer på www.slv.se

  

  • GOOH
  • GoGreen
  • Finn Crisp
  • Kungsörnen
  • Axa
  • Nordmills
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng